Ambulance skrider af vejen i snestorm: Flere dræbt i USA

En dødbringende vinterstorm har ramt den sydlige del af USA. Tusindvis af fly er aflyst, trafikken på vejene er lammet, og over 330.000 hustande har mistet strømmen.

10 personer meldes omkommet som følge af det voldsomme februar-vejr. Tre personer mistede livet, da en ambulance med en patient om bord kørte galt på en isglat vej i den amerikanske delstat Texas.

Der meldes også om dræbte i trafikken i både South Carolina og Mississippi. I South Carolina og North Carolina er adskillige bilister skredet af vejbanen eller sidder fast på kørebanerne på grund af is og sne.

Flere end 3300 flyafgange blev aflyst onsdag, og omkring 2000 blev forsinket, ifølge hjemmesiden Fligthaware.com. Hårdest ramt var de internationale lufthavne i Atlanta og North Carolina. Tusindvis af skoler holder lukket torsdag.

Snestormen ventes at tage til i styrke i løbet af torsdagen, når den bevæger sig mod nordøst.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har erklæret undtagelsestilstand i Georgia og North Carolina, skriver nyhedsbureauet AFP.

I begyndelsen af januar blev den nordlige del af USA ramt af en lignende snestorm. Store snemængder, kraftig vind og arktisk kulde fejede ind over flere delstater og store byer.

Tusindvis af flyafgange blev aflyst, og spejlglatte veje fik biltrafikken til at snegle sig af sted.

Uvejret dækkede også den midtvestlige del af USA med et tykt snetæppe og medførte aflysninger af flyvninger til og fra den internationale O'Hare-lufthavn i Chicago. I en by i delstaten Massachusetts blev der sat rekord med 53 centimeter sne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip