Ambulancefolk i Dallas undgik ebola

I den amerikanske storby Dallas er alle tre medlemmer af et ambulancehold, som var tæt på en ebola-patient, testet negative for sygdommen, oplyser myndighederne i Texas.

- Vi har ikke mistanke om, at der er flere smittede i Texas, siger talsmænd for sundhedsmyndighederne i den sydlige amerikanske delstat, hvor en mand er vendt hjem fra Vestafrika med ebola.

De tre ambulancehold er i karantæne og vil blive nøje observeret de kommende tre uger, oplyser myndighederne på deres twitterprofil. Ambulanceholdet var tæt på en mand, der menes at være blevet smittet under et ophold i Liberia i Vestafrika. Denne kom 20. september til Texas for at besøge familie, men efter nogle dage søgte han behandling, fordi han følte sig sløj, skriver CNN.

Søndag blev manden placeret i isolation på et hospital i Dallas og testet for ebola, efter at have vist symptomer på den frygtede sygdom. Det viste sig, at han er smittet.

- Det er, så vidt vi ved, den første patient diagnosticeret uden for Afrika, siger Thomas Frieden, direktør for CDC.

Flere amerikanske sundhedsarbejdere, som er blevet smittet under udstationering i de vestafrikanske lande, er sluppet af med sygdommen efter at være vendt hjem til behandling i USA.

Det kan tage op til tre uger, fra en person er blevet smittet, til de første symptomer på ebola viser sig. En smittet kan derfor komme vidt omkring og have kontakt med mange mennesker, inden sygdommen bliver opdaget.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er over 3000 mennesker døde af ebola i Vestafrika. Det er det værste udbrud, siden sygdommen første gang blev opdaget i 1976.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip