Amerikaner anholdt på flodbred: Ville svømme til Nordkorea

En amerikansk mand, der tirsdag aften lokal tid forsøgte at krydse grænsen til Nordkorea, er blevet anholdt i Sydkorea, oplyser det sydkoreanske forsvarsministerium.

- En mandlig amerikansk statsborger blev tirsdag aften anholdt, mens han forsøgte at svømme over floden til Nordkorea, siger en talsmand for ministeriet til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap har manden fortalt politiet, at han ønskede at mødes med Nordkoreas leder, Kim Jong-un.

Soldater fra den sydkoreanske hær fandt manden, der er i begyndelsen af 30'erne, liggende udmattet på flodbredden på den sydlige side af Han-floden, som udgør en del af den stærkt bevogtede grænse mellem Nord- og Sydkorea.

En anden amerikansk statsborger blev søndag dømt til seks år i en nordkoreansk arbejdslejr efter anklager om at have begået fjendtlige handlinger under dække af at være turist i landet.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip