Amerikanere er på gaderne for at standse politidrab

Amerikanere i tusindvis er på gaderne for at vise, hvad de mener om politiets drab på ubevæbnede sorte mænd.

Lørdag aften dansk tid er der demonstrationer mod politiets drab i forbundshovedstaden Washington DC og i New York.

Der er foreløbig ikke tal på demonstrationerne, men arrangørerne sagde forinden, at det ville være nogle af de største siden de opsigtvækkende politidrab, der har været på det seneste i Ferguson i Missouri, i New York og i Cleveland.

På Freedom Plaza nogle gader fra Det Hvide Hus i Washington samlede flere tusinde mennesker, hvorefter de gik i retning af Capitol Hill, den amerikanske kongres.

- Jeg er her i dag for at opfordre til retfærdighed og til, at politikken ændres, når det gælder politiet over hele Amerika, siger den 37-årige Aisha Wilson fra Paterson i New Jersey.

Demonstrationerne er organiseret af borgerrettighedsgruppen National Action Alliance, der ledes af præsten Al Sharpton.

- I troede, at der ville være stille om det. Men vi vil holde lyset på Michael Brown, på Eric Garner, på Tamir Rice, på alle disse ofre, siger Sharpton til de mange mennesker.

Ved hans side står familierne til Trayvon Martin, dræbt af politiet i Florida, og til Michael Brown, dræbt af politiet i Ferguson.

Også Samaria Rice, mor til den 12-årige Tamir Rice, er der. Den 12-årige dreng blev skudt og dræbt af en politimand i Cleveland i november.

Sharpton lover demonstranterne og alle andre, der via medierne hører ham, at han vil presse på for at ære de mennesker, der er dræbt, og for at få indført reformer, som kan hindre gentagelser.

- Vi har brug for mere end blot snak. Vi har brug for lovmæssig handling, som kan ændre ting såvel på skrift som på gaderne, sagde han inden demonstrationen i en erklæring.

Sharpton opfordrer Kongressen til at vedtage love, der tillader forbundsanklagere at overtage sager, hvor politiet er involveret.

Ifølge Sharpton samarbejder lokale anklagere ofte med politiet, hvilket øger risikoen for interessekonflikter, når en anklager skal efterforske en episode.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip