Amerikaneres trang til køleanlæg løfter Danfoss-regnskab

Den danske industrigigant Danfoss omsatte for knap 17 milliarder kroner i første halvår 2014 - det er et løft på omkring fem procent i lokal valuta, oplyser Danfoss.

Det gav et resultat før skat på omkring 1,8 milliarder kroner mod omkring 1,4 milliarder kroner i samme periode sidste år - en stigning på 30 procent.

- Vi leverer et godt halvår, der lever op til vores forventninger. Vores positive udvikling fortsætter, og vi skaber solide resultater i en verdensøkonomi i lavvækst, siger koncernchef i Danfoss, Niels B. Christiansen, i en kommentar til regnskabet.

- Korrigeret for udsving i valutaerne, som fortsat er ganske betydelige, har vi vækst på toplinjen, og vores indtjening er styrket. Det viser, at vores strategi virker, og at vores medarbejderes målrettede indsats bærer frugt, tilføjer han.

Danfoss kan takke amerikanerne for en del af fremgangen i første halvår i år, hvor omsætningen i USA steg ni procent i lokal valuta, så salget til amerikanerne nu udgør knap 25 procent af den samlede omsætning.

Ifølge Danfoss er den generelle fremgang "bredt funderet" i virksomhedens forretningsområder.

Men Danfoss Power Solutions, der blandt andet producerer komponenter til landbrugsmaskiner, mærker stigende efterspørgsel, ligesom Danfoss Climate & Energy, der producerer energibesparende løsninger til for eksempel køleanlæg.

Væksten i Kina var på fem procent i lokal valuta, mens salget i Europa var på samme niveau som sidste år.

- Det er fortsat vanskeligt at se langt frem, dog kan vi konstatere, at de seneste kvartalers udvikling med let aftagende vækst i udviklingslandene og spirende optimisme på de modne markeder fortsætter, men billedet er lidt uklart, siger Niels B. Christiansen.

- Blandt andet fordi Europa ikke rigtig er kommet fri af det økonomiske dødvande, tilføjer han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip