Amerikansk angreb i Afghanistan fordømmes

Skrevet af admin

|

28/11/2013

Dagens topnyheder

Et lille barn er blevet dræbt og to kvinder såret torsdag under amerikanske styrkers bombardement af en bolig i den sydlige del af Afghanistan.

Præsident Hamid Karzai fordømmer ifølge sin talsmand angrebet og siger, at det er et tegn på manglende respekt for civile liv.

Angrebet kunne ikke være kommet på et værre tidspunkt, eftersom Karzai står midt i et dødvande i forhandlingerne med den amerikanske regering om en bilateral sikkerhedsaftale, der afgør, om der skal være amerikanske styrker i landet efter 2014.

- Det viser, at de amerikanske styrker ikke har respekt for loya jirga (ældrerådet) og civile liv i Afghanistan. Hvis den slags operationer fortsætter, så bliver der ingen aftale, siger Karzais talsmand, Aimal Faizi.

USA har truet med at trække sine styrker ud af Afghanistan efter 2014. En beslutning, der er kendt som nulløsningen, ligesom det skete i Irak for to år siden, med mindre der opnås en aftale inden slutningen af i år.

Karzai har imidlertid nægtet at skrive under, selv om han har fået grønt lys fra loya jirga i sidste uge. Rådet mente stort set enstemmigt, at han skulle skrive under på aftalen øjeblikkeligt og sagde, at det var i nationens interesse.

Karzai nægtede og stillede i stedet flere krav til USA, heriblandt hjemsendelse af alle afghanske krigsfanger fra den amerikanske fangelejr i Guantanamo i Cuba.

Barnet, der blev dræbt ved bombeangrebet torsdag, var to eller tre år, siger Faizi og tilføjer, at angrebet fandt sted, efter at personen, der var mål, løb i sikkerhed i en bolig.

- De mener, at civile liv ikke har nogen betydning. De dræber civile som fluer. Selv om der var tale om en oprører, så skulle de ikke have beskudt huset, siger Faizi.

/ritzau/Reuters