Amerikansk beskæftigelse fortsætter fremgang

Der blev skabt 223.000 nye job i USA i juni, oplyser det amerikanske beskæftigelsesministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Arbejdsløsheden er dermed nede på 5,3 procent, hvilket er det laveste siden april 2008.

I maj lå tallet på 5,5 procent.

Det såkaldte kongetal dækker over antallet af nye job skabt uden for landbruget, der er blevet skabt i den foregående måned.

USA er verdens største økonomi, og det er derfor en strømpil for verdensøkonomien, hvilket betyder, at det går godt i Europa, når det går godt i USA.

De økonomer, som nyhedsbureauet Reuters havde spurgt om forventningerne til denne måneds jobtal, havde på forhånd vurderet, at der ville blive skabt 230.000 nye job i juni, og at ledighedstallet ville falde til 5,4 procent.

Det kan forklares med, at mange mennesker forlod arbejdsstyrken.

Lønudviklingen er det tredje parameter, som den amerikanske centralbank studerer nøje.

Det bruges som grundlag for at begynde en serie renteforhøjelser, men det skuffede med uændrede gennemsnitlige timelønninger i forhold til måneden før og en stigning på to procent på årsbasis.

De nye tal gør det mindre sandsynligt, at den amerikanske centralbank til september vil sætte renten i vejret, skriver Reuters.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip