Amerikansk centralbank åbner for rentestigning i juni

Den amerikanske centralbank - også kaldet Federal Reserve - har onsdag åbnet en dør på klem for, at der kan komme en renteforhøjelse allerede i juni.

Derned lægger centralbanken låg på sit løfte om at være "tålmodig" i forhold til at vende tilbage til en mere normal pengepolitik. Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af en meddelelse, der er fulgt efter det to dage lange rentemøde.

- Dermed er døren åbnet for, at renten kan blive hævet i juni, noteres det hos cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

Jacob Graven bider dog mærke i, at centralbanken understreger, at det ikke nødvendigvis betyder en hævelse af renten i juni. I stedet vil det afhænge af den økonomiske udvikling i de kommende måneder.

- Federal Reserve nævner specifikt, at der skal være yderligere fremgang på arbejdsmarkedet og udsigt til, at inflationen vil stige, før renten bliver hævet, siger cheføkonomen.

Hos Sydbank venter Jacob Graven og kollegerne, at centralbanken vil hæve renten i løbet af sommeren.

- Dermed lakker en epoke med nulrentepolitik i USA siden slutningen af 2008 mod enden. Det afspejler, at amerikansk økonomi er ved at lægge krisen bag sig.

- Investorerne verden over har i de seneste år nydt godt af den ekstremt lempelige pengepolitik i USA, der har bidraget til kursstigninger på stort set alle finansielle aktiver, påpeger Jacob Graven.

/ritzau/

 

Dagens Gossip