Amerikansk drone dræber 11 Taliban-oprørere

11 oprørere fra Taliban er lørdag blevet slået ihjel under et amerikansk droneangreb i et stammeområde i det nordvestlige Pakistan.

Angrebet fandt sted i den uroplagede region Nordwaziristan, hvor Pakistans militær over den seneste måned har forsøgt at nedkæmpe Taliban og andre militante oprørere.

De 11 oprørere mistede livet, da dronen affyrede otte missiler, lyder det. For nylig blev over 80 militante dræbt i samme region, da pakistanske kampfly bombede oprøreres tilholdssteder i bjergene.

Ifølge en talsmand for de lokale myndigheder er to "vigtige" ledende medlemmer af Taliban-fraktionen i Pakistan blandt de dræbte i lørdagens angreb.

Stammeområderne i det nordvestlige Pakistan på grænsen til Afghanistan har i flere år været et skjulested for militante islamister - blandt andre medlemmer af al-Qaeda og Taliban.

USA har gennem længere tid forsøgt at presse myndighederne i Pakistan til at udslette tilflugtsstederne i Nordwaziristan, som de militante har brugt som base for at angribe Nato-styrker i nabolandet Afghanistan.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip