Amerikansk ebolapatient ankommer til USA

En amerikansk læge, der er blevet smittet med den dødelige ebolavirus i Liberia, er ankommet til USA fra Vestafrika lørdag. Han var i stand til selv at gå fra ambulancen ind på et sygehus i Atlanta, hvor han nu behandles.

Et chartret ambulancefly med læge Kent Brantly om bord landede på Dobbins Air Reserve Base i Marietta i delstaten Georgia, kort inden middag amerikansk tid. Brantly blev kørt i ambulance med politieskorte til Emory universitetssygehus i Atlanta for at blive behandlet i en særligt udstyret stue.

Læge Jay Varkey, der er specialist i smittesygdomme på Emory, sagde inden Brantlys ankomst, at han ikke var i stand til at kommentere behandlingsplanen for den ebolasmittede.

Da der ikke er nogen kendt kur, er standardproceduren ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, at undgå dehydrering med væsketerapi, ilt og erstatning af blodtab.

Brantly arbejder for den kristne organisation Samaritanerens Pung, der har hovedkvarter i North Carolina. Et andet smittet medlem af gruppen, missionær Nancy Writebol, vil blive bragt til USA på en efterfølgende flyvning, da ambulanceflyet kun er indrettet til at transportere en patient ad gangen.

Brantly og Writebol ydede hjælp under det hidtil værste udbrud af ebola i Vestafrika, da de gik i gang med at behandle for sygdommen. Siden februar er der flere end 700 bekræftede eller formodede dødsfald som følge af den frygtede blødningsfeber.

På trods af mange amerikaneres bekymring over at bringe mennesker, smittet med ebola ind i landet, garanterer sundhedsmyndighederne for, at det ikke indebærer nogen risiko for den øvrige befolkning.

Faciliteterne på Emory, der er etableret af USA's Center for Sygdomskontrol og -forebyggelse, er et af kun fire i landet med udstyr til at kunne håndtere den slags sager. Det er adskilt fra andre patientområder, hvilket giver et højt klinisk isolationsniveau.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip