Amerikansk ebolasmittet læge er i bedring

admin

|

03/08/2014

Dagens topnyheder

Den amerikanske læge, der blev ramt af den dødelige ebolavirus, mens han var udstationeret i Liberia og bragt til USA til behandling i en særlig isoleret afdeling på et sygehus i Atlanta, er i bedring, siger de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Læge Kent Brantly, en 33-årig far til to mindreårige børn, var med støtte i stand til at gå fra en ambulance, efter at han lørdag blev fløjet til Atlanta, hvor han behandles for den smitsomme sygdom af specialister på Emory Universitetssygehus.

- Det er opmuntrende at se, at han synes at være i bedring - det er virkelig vigtigt - og vi håber, at hans tilstand vil fortsætte med at blive bedre, sagde doktor Tom Frieden, der er direktør for USA's Centre for Sygdomskontrol i Atlanta til CBS-programmet "Face the Nation".

I programmet siger Frieden videre, at det var for tidligt at forudsige, om Brantly vil overleve. Han sagde videre, at det er usandsynligt, at Brantlys kone og børn, som forlod Liberia kort inden, at han begyndte at udvise symptomer, er smittet med sygdommen.

- Folk, der er udsat for ebola, men ikke er syge, kan ikke smitte andre, sagde Frieden.

Brantly, der arbejder for den kristne organisation Samaritanens Pung, der har hovedkvarter i North Carolina, har været i Liberia for at hjælpe smittede under det hidtil værste udbrud af ebola, da han selv blev smittet. Siden februar er flere end 700 mennesker i Vestafrika døde af sygdommen.

Ebola er en blødningsvirus med en dødelighed blandt smittede på op til 90 procent. Under den nuværende epidemi ligger dødeligheden på omkring 60 procent.

En anden amerikansk hjælpearbejder, Nancy Writebol, blev også smittet med ebola, mens hun arbejdede samme sted som Brantly. Hun er på vej hjem med samme ambulancefly, som Brantly først blev fragtet med. Det er kun udstyret med grej til at evakuere en patient ad gangen.

/ritzau/Reuters