Amerikansk efterretningskilde: IS stod nok bag flystyrt

En efterretningskilde i USA antyder over for den amerikanske tv-station CNN, at Islamisk Stat (IS) formentligt forårsagede et russisk passagerflys nedstyrtning i Sinai lørdag.

CNN siger, at den pågældende kilde har kendskab til sagen og henviser til de seneste amerikanske efterretninger.

- Men efterretningstjenesterne har endnu ikke ikke draget nogen formel slutning om, hvad der forårsagede flystyrtet, understreger kilden og tilføjer:

- Der er en klar følelse af, at det var sprængstoffer eller en bombe, som var placeret i bagage eller et sted på flyet, som forårsagede styrtet.

Forinden havde den britiske regering i en erklæring sagt, at det russiske fly "meget vel kan have haft en bombe om bord."

- Mens efterforskningen stadig er i gang, så kan vi ikke kategorisk sige, hvad der forårsagede det russiske flystyrt, siger premierminister David Camerons kontor i en erklæring.

- Men efterhånden som der er kommet flere og flere informationer, er vi i stigende grad bange for, at flyet meget vel kan være styrtet på grund af en bombe om bord, hedder det.

Som en sikkerhedsforanstaltning har den britiske regering besluttet, at fly, der skulle til Sinai onsdag aften, vil blive udsat, indtil britiske eksperter har foretaget sikkerhedsundersøgelser, hedder det videre.

I Kairo oplyste Egyptens Ministerium for Civil Luftfart, at der er blevet trukket data ud fra den ene af flyets to sorte bokse

- De data, der er blevet trukket ud, er blevet vurderet, og en analyse er begyndt, siger ministeriet.

Islamisk Stat tog skylden for flystyrtet få timer efter, at det var sket, men gruppen oplyste ingen detaljer om, hvordan det var sket. IS gentog i en erklæring onsdag, at det står bag flystyrtet.

I Tyskland skriver nyhedsmagasinet Focus, at en eksplosion i en motor kan have været årsag til, at det russiske passagerfly styrtede ned.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip