Amerikansk fodboldstjerne får karantæne i op til syv år

Kampen i US Open Cup, den amerikanske pokalturnering i fodbold, 16. juni mellem Seattle Sounders og Portland Timbers rummede stor dramatik.

Den amerikanske stjernespiller Clint Dempsey, som tidligere har spillet i blandet andet Tottenham og Fulham, blev så frustreret over dommeren, at han flåede dennes notesbog ud af hånden på ham og rev den i stykker.

Det kostede naturligvis et rødt kort, men disciplinærkomitéen har efterfølgende langet en historisk hård straf ud til Dempsey.

Den lyder på minimum to års karantæne fra US Open Cup eller op til seks kampes karantæne, såfremt klubben på de to år ikke når seks kampe i turneringen, hvis holdet bliver slået ud tidligt.

Det betyder, at hvis Seattle Sounders taber i første runde af pokalturneringen de næste seks år, så må Clint Dempsey ikke deltage i turneringen før om syv år. Til den tid vil han være 39 år.

Skulle Seattle eksempelvis vinde turneringen i 2016 uden Dempseys hjælp og dermed nå mere end de seks kampe, karantænen lyder på, vil Dempsey fortsat være udelukket også i 2017-udgaven.

Dempsey fik i første omgang en karantæne på tre spilledage, som han afsoner i ligaen, hvorefter han gerne må spille ligakampe igen.

Clint Dempsey har ret til at appellere karantænen, men det har han ifølge en pressemeddelelse fra det amerikanske fodboldforbund valgt ikke at gøre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip