Amerikansk freelancer er smittet med ebola i Liberia

En freelancefotograf skulle arbejde for den amerikanske tv-station NBC News i Liberia i forbindelse med ebola-krisen i landet. Nu er han selv blevet smittet og vil blive fløjet hjem til USA for at få behandling, oplyser NBC News.

Den smittede amerikaner viste tegn på sygdommen onsdag og satte efterfølgende sig selv i karantæne.

Torsdag morgen søgte den 33-årige mand ifølge NBC lægehjælp hos en klinik drevet af organisationen Læger Uden Grænser for at blive testet for den frygtede og dødbringende virus.

Mindre end 12 timer senere viste det sig, at han bar på ebola-virusset.

Manden, der har arbejdet som freelancer i Liberia i tre år, var hyret af NBC News til at arbejde for stationens sundhedsredaktør og -korrespondent Nancy Snyderman, der er i Liberia for at rapportere om sygdommens udbredelse og konsekvenser.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at give ham den bedst mulige behandling. Han vil blive fløjet tilbage til USA for at blive behandlet på en klinik, der har udstyr til at håndtere ebola-patienter, siger Deborah Turness, direktør for NBC News i en meddelelse til stationens medarbejdere.

- Vi tager også alle forholdsregler for at beskytte vores ansatte og offentligheden. Resten af tv-holdet - inklusive Nancy Snyderman - bliver overvåget og viser ingen tegn på symptomer eller andet. Alligevel er vi forsigtige og flyver dem hjem på et privatfly. Herefter vil de blive sat i karantæne i 21 dage som anbefalet, tilføjer hun.

Efter familiens ønske har tv-stationen valgt ikke at offentliggøre navnet på den smittede fotograf.

Han menes at være den første amerikanske journalist, der er blevet diagnosticeret med ebola, siden epidemien brød ud i de vestlige Afrika.

Ebola er samtidig rykket tættere på USA, efter at en mand i Dallas, Texas, er blevet bekræftet smittet. Sundhedsmyndighederne i staten overvågede torsdag 100 personer, som kan være blevet smittet med ebola i det første tilfælde af sygdommen på amerikansk jord.

Patienten i Dallas er af amerikanske medier identificeret som liberieren Thomas Eric Duncan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip