Amerikansk golfkomet vinder US Masters i rekordstil

Når man vinder, kan man lige så godt gøre det med manér.

Det må man sige, at amerikaneren Jordan Spieth gjorde, da han søndag sikrede sig sejren i US Masters i overlegen stil.

Det 21-årige talent gik fjerde og afgørende runde i 70 slag og sluttede samlet 18 slag under par. Dermed blev Jordan Spieth den anden i US Masters-historien nogensinde til at gå de fire runder med en samlet score på 18 under par.

Spieth, der blev toer i turneringen sidste år, men aldrig har vundet en majorturnering, kommer dermed op på siden af sin 39-årige landsfælle Tiger Woods i historiebøgerne. Den mere rutinerede Woods sluttede også 18 under par, da han vandt US Masters i 1997.

Jordan Spieths nærmeste konkurrenter i år var briten Justin Rose og amerikaneren Phil Mickelson, der sluttede fire slag efter amerikaneren. Forhåndsfavoritten Rory McIlroy endte på en samlet fjerdeplads - seks slag efter turneringens vinder - efter en fin fjerde runde i 66 slag.

Jordan Spieth havde ellers mulighed for at slå Tiger Woods' banerekord, da den unge texaner inden 18. hul var noteret for en score på 19 under par. Nerver, som Spieth ellers ikke har været hæmmet af på Augusta-banen, spillede dog muligvis ind, da han missede et tilsyneladende let put på det sidste hul, og det blev til en bogey.

Netop Tiger Woods sluttede på en delt 17.-plads i fem slag under par. Han har ikke vundet US Masters siden 2005, og hans seneste majorsejr skal man tilbage til 2008 for at finde.

Ud over æren og den legendariske grønne jakke får Jordan Spieth 1,8 millioner dollar for sin sejr. Det svarer til 12,7 millioner kroner.

Danske Thomas Bjørn var ikke med i weekendens finalerunder, da hans første to runder samlet set ikke rakte til at spille med om titlen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip