Amerikansk golfspiller vinder og scorer 65 millioner

Den amerikanske golfspiller Billy Horschel siger selv, at han er i den syvende himmel.

Det kan ingen vist fortænke ham i efter, at han søndag aften vandt Tour Championship i Atlanta med tre slag foran de nærmeste konkurrenter.

Sejren på East Lake Golf Club gav ham nemlig også den samlede sejr i den såkaldte FedEx Cup, og dermed en bonus på 10 millioner dollar. Samlet vandt 27-årige Billy Horschel 11,44 millioner dollar eller næsten 66 millioner kroner.

Inden søndagens fjerde runde delte han førstepladsen med den langt mere kendte nordirer Rory McIlroy, men McIlroy, som spillede sin ottende turnering på 10 uger, var træt på sidstedagen, og erkendte, at han nok havde trukket sin sæsonafslutning en uge for længe.

I den første af de fire turneringer, som afgør FedEx Cup havde Billy Horschel end ikke klaret cuttet, men så tog han sig sammen de seneste uger. Først blev han delt nummer to i Deutsche Bank Championship, og i sidste uge vandt han BMW Championship.

Derfor var Horschel før denne sidste turnering en af fem spillere, som ville vinde FedEx Cup og de 10 millioner dollar i bonus med en sejr søndag.

- Det er urealistisk. Det er det virkelig.

- Det er fuldstændigt utroligt, hvad der er sket de seneste to uger. Og særligt fordi jeg også snart skal være far. Jeg er ikke sikker på, at livet kan blive bedre end dette, siger Billy Horschel, hvis hustru er sat til at føde om et par uger.

Da de sidste fire turneringer på PGA-Touren skulle afgøre FedEx Cup var Billy Horschel nummer 69 i den samlede stilling. Efter at have misset cuttet i den første, faldt han til en placering som nummer 82. Forinden havde han nemlig kun været i top-10 to gange og misset cuttet 24 gange.

- Jeg kan huske, at jeg rejste hjem, og talte med min hustru. Hun syntes, at jeg lige så godt kunne konstatere, at sæsonen var forbi, og så forberede mig på en ny sæson. Men jeg vidste, at min form var god, så jeg skulle bare ud af en dårlig stime, siger han.

Billy Horschel er ikke med på amerikanernes Ryder Cup-hold, som møder Europa om kort tid.

- Selv med denne sejr, fortjener jeg ikke at være på holdet. Jeg har ikke spillet godt nok over en hel sæson til at være med, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip