Amerikansk kampfly styrter i Mellemøsten: Pilot er død

Et amerikansk kampfly af typen F-16 styrtede søndag, og piloten meldes dræbt efter episoden, der skete, da flyet var på vej tilbage til en luftbase.

Angiveligt vendte flyet om og fløj tilbage mod basen kort efter, at det var lettet, hvorefter styrtet skete.

Forsvarskommandoen oplyser ikke, hvor basen er placeret. Episoden efterforskes i øjeblikket.

Styrtet er ifølge den amerikanske forsvarskommando ikke relateret til kamphandlinger i Syrien og Irak, hvor kampfly fra en række lande - deriblandt Danmark - i øjeblikket udfører bombetogter mod gruppen Islamisk Stat (IS).

Selvom den amerikansk ledede alliance har kastet hundredvis af bomber mod den islamistiske gruppe, har IS tilsyneladende fortsat styrke til at angribe og føre krig.

Mandag ved daggry dræbte militante fra Islamisk Stat 16 irakiske grænsevagter tæt ved Syriens grænse, oplyser irakiske sikkerhedsstyrker.

- 16 grænsevagter, deriblandt en kaptajn, blev dræbt og fire andre såret, da de blev angrebet ved deres hovedkvarter i al-Walid nær Syriens grænse, siger Faleh al-Issawi, som er vicechef i provinsrådet i den irakiske provins Anbar.

Mens amerikanske fly bomber i både Irak og Syrien, er danske fly kun i aktion over Irak.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip