Amerikansk læge er testet positiv for ebola i New York

Skrevet af admin

24/10/2014

Mest læste i dag

En amerikansk læge, der for nylig er vendt tilbage til New York fra Guinea i Afrika, er blevet testet positiv for ebola, bekræfter sundhedsmyndighederne i New York.

Craig Spencer, som lægen hedder, er dermed den første smittede person i New York, der er USA's største by.

Endnu en test skal nu foretages for at få bekræftet, om han er smittet med den frygtede virussygdom, der har kostet næsten 4900 mennesker livet primært i Vestafrika.

Den amerikanske læge har været udsendt for Læger Uden Grænser i Guinea for at behandle ebola-smittede patienter. Han vendte retur til New York 17. oktober.

Ved hjemkomsten til USA gennemgik han en screening for ebola, der er blevet indført i en række lufthavne i USA, da han landede fra et ebolaramt land, men der blev på daværende tidspunkt ikke fundet tegn på sygdommen, oplyser Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse, CDC, ifølge Reuters.

Craig Spencer opholdt sig flere steder i New York, hvor der har været mange mennesker til stede, skriver New York Times. Onsdag aften tog han undergrundsbanen fra Manhattan til Brooklyn for at deltage i et bowlingarrangement, og han tog en taxi hjem igen.

Næste morgen havde han 39,4 i feber og kontaktede myndighederne.

På et pressemøde torsdag aften lokal tid understregede både New Yorks borgmester, Bill de Blasio, og delstatens guvernør, Andrew Cuomo, at New York var forberedt på sit første tilfælde af ebola.

- Vi har forberedt os på netop dette. Vi håbede, at det ikke ville ske, men vi er realistiske, for folk kommer ind og ud af New York, så vi kan ikke sige, at det var uventet, siger Andrew Cuomo.

Han siger samtidig, at New York har kunnet reagere hurtigere og mere effektivt, end man kunne i Dallas, hvor myndighederne er blevet skarpt kritiseret for håndteringen af den smittede liberier Thomas Eric Duncan, der døde af sygdommen. To sygeplejersker, der plejede ham i løbet af hans sygdomsperiode, blev i arbejdet smittet med ebola.

- Vi er så klar, som nogen kan være på dette. I Dallas var det modsat. I Dallas blev de tvunget til at håndtere det, før de vidste, hvad de havde med at gøre. Vi har haft mulighed for at lære af Dallas' erfaringer, siger Cuomo, som samtidig lægger vægt på, at newyorkere ikke behøver at være nervøse, da ebola kun smitter gennem kropsvæsker, og når den syge har udviklet symptomer.

/ritzau/