Amerikansk militær topchef besøger Ukraine

Den højtstående amerikanske militærchef, general Philip Breedlove, besøger onsdag Ukraine, hvor han skal mødes med højtstående politiske og militære ledere, siger en talsmand.

Breedlove, som er leder for USA's europæiske styrker og øverstkommanderende i Nato, besøger Kijev i sin egenskab af amerikansk øverstkommanderende, understreges det.

- Efter planen skal han mødes med højtstående politiske og militære ledere for at diskutere sikkerhedssituationen i det østlige Ukraine, støtte fra USA og planlagte reformer i landets forsvarssektor, siger talsmanden.

Den omdiskuterede amerikanske støtte begrænses til bistand, der ikke omfatter våben, såsom skudsikre veste og natkikkerter, som allerede er lovet af USA, siger en militærkilde.

Moskva, der har anklaget Nato for at have modnet de prorussiske separatisters oprør i det østlige Ukraine, er kraftig modstander af den vestlige militæralliances ekspansion og siger, at Ukraines neutrale status er nøglen til nabolandets sikkerhed.

En højtstående russisk embedsmand, siger tirsdag i en erklæring, at en besked fra Ukraines præsident, Petro Porosjenko, om, at han vil holde en folkeafstemning om Nato-medlemskab, i årevis vil øge de regionale spændinger.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip