Amerikansk rapper rammer Roskilde Festival

26/03/2015 10:01

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Roskilde Festival har torsdag morgen præsenteret 85 nye navne til årets festival program, som dermed kun mangler en håndfuld mindre navne for at være fuldendt.

Og som den største nyhed finder man den amerikanske rapper Kendrick Lamar, der bliver det sidste af festivalens syv hovednavne.

Øverst på plakaten får den 27-årige Lamar følgeskab af rutinerede navne som Muse, Pharell Williams, Paul McCartney og danske Mew, men også de ligeledes knapt så rutinerede Disclosure og Florence + The Machine.

Og det er et bevidst valg, at festivalen har satset på navnet, der ikke har årtiers erfaring fra toppen af musikbranchen.

- Vi vil gerne bruge Orange (festivalens største scene, red.) til at skabe nogle store fællesskaber, også omkring nogle kunstnere, som det måske ikke var alle, der kendte, inden de tog hjemmefra, forklarer programchef Anders Wahrén til Ritzau.

Spørgsmål: Er det et udtryk for, at det har været sværere at få fat i de mere åbenlyse hovednavne?

- På ingen måde. Vi har også de åbenlyse hovednavne som Paul McCartney, Muse og Pharell Williams, og det er ikke af nød, at vi har sat dem sammen med nogle yngre navne. Det er fordi, vi mener, at de hører til deroppe.

Fælles for Kendrick Lamar, Disclosure og Florence + The Machine er, at de alle tidligere har spillet på en af festivalens mindre scener.

- Vi vil gerne tage nogle unge, talentfulde musikere i hånden og lade dem spille på de mindre scener, for så at lade dem komme tilbage nogle år senere, når deres karriere er vokset, og lade dem spille på Orange, forklarer Anders Wahrén og tilføjer:

- Det er bare noget særligt med de navne, der har spillet her tidligere. De får et særligt forhold til festivalen, ligesom vores publikum får et særligt forhold til dem.

Spørgsmål: Har I bevidst fravalgt at booke etablerede navne som Foo Fighters, Blur, Chemical Brothers, Björk, Wu-Tang Clan og Public Enemy, som man finder på andre europæiske festivaler?

- Ja, de fleste af dem, du nævner, har vi valgt at sige, at dem springer vi over i år, og så er der nogle - Blur og Foo Fighters - der ikke kunne lade sig gøre på grund af deres turnéplaner.

- I mange tilfælde har vi præsenteret dem tidligere, og i år synes vi, at det er det her udsnit, der bedst repræsenterer musikken, som den ser ud lige nu.

Anders Wahrén fremhæver, at man længere nede på plakaten finder rutinerede navne som svenske Thåström og tyske Einstürzende Neubauten.

- Det er vigtigt for os at rykke på det, der er fremme lige nu, og det kan godt skubbe de rutinerede navne lidt i baggrunden, selvom de også er der, påpeger programchefen.

/ritzau/