Amerikansk Ryder Cup-duo besejrer Bjørn og Kaymer

I en alder af blot 21 år og 62 dage satte amerikaneren Jordan Spieth rekord som den yngste golfspiller til at vinde to kampe ved Ryder Cup.

Det gik ud over Thomas Bjørn, som sammen med sin tyske makker Martin Kaymer tabte til Spieth og Patrick Reed.

Spieth havde også vundet sin kamp fredag med makkeren Reed, så debutanterne fra USA's ellers rutinerede hold er kommet utroligt godt fra start.

Det var dog Kaymer og Bjørn, som kom bedst fra start i lørdagens fourballs, hvor der spilles to-mod-to, og hvor hver spiller benytter sin egen bold. Det var den bedste score blandt de fire spillere, som vandt hullet.

Kaymer bragte europæerne foran med en birdie allerede på første hul, mens Bjørn med endnu en birdie fordoblede føringen på det tredje hul.

Men derfra stod der USA på hele opgøret. På hul fem, seks, ni og 10 var det USA's tur til at svare igen med birdies - alle fire birdies leveret af Spieth.

Yderligere tre amerikanske birdies på hul 13, 14 og 15 afgjorde kampen, da USA var foran med fem huller inden de sidste tre huller og dermed ikke længere kunne hentes.

Det var første gang siden 1989, at en rookie-duo vandt de første to kampe ved Ryder Cup. Seneste, det skete, var da Chip Beck og Paul Azinger gjorde det samme i 1989.

Tidligere lørdag havde Justin Rose og Henrik Stenson bragt Europa foran med 6-3 i kampe med en sejr over Bubba Watson og Matt Kuchar.

Men USA's Hunter Mahan og Jim Furyk svarede igen med en sejr over Lee Westwood og Jamie Donaldson i lørdagens anden fourball-kamp. Og så stod det kun 6-4 til Europa.

Bjørn og Kaymers nederlag gjorde det helt tæt igen, da amerikanerne nu blot var bagud med 5-6.

Der manglede dermed kun at blive spillet en enkelt fourball-kamp, og her førte USA til slut, men formåede alligevel ikke at udligne til 6-6.

I den kamp kom Ian Poulter og verdensetteren Rory McIlroy flot tilbage og fik tilkæmpet et halvt point til Europa imod Rickie Fowler og Jimmy Walker.

Så stillingen er nu den, at Europa med seks og et halvt point fører med et enkelt point mod USA inden lørdag aftens fire foursomes-kampe. Her er Bjørn ikke med.

/ritzau/

 

Dagens Gossip