Amerikansk satellit registrerede varmeglimt i Sinai

En amerikansk militærsatellit registrerede et varmeglimt over Sinai-ørkenen i Egypten samtidig med, at et russisk passagerfly styrtede ned med 244 om bord, oplyser amerikanske medier.

Airbus A321-flyet styrtede lørdag til jorden 23 minutter efter, at det var lettet fra den egyptiske ferieby Sharm-el-Sheikh ved Røde Havet på vej til Sankt Petersborg.

Eksperter siger, at det faktum, at vragdele og lig var spredt ud over et stort område, er tegn på, at flyet er revet fra hinanden i luften. Det er en sjælden begivenhed, men ikke uden fortilfælde.

En amerikansk efterretningsanalyse udelukker ifølge tv-netværket CNN et raketangreb, som en militant gruppe med tilknytning til Islamisk Stat hævder at stå bag.

Men amerikanske myndighedspersoner siger til CNN og andre amerikanske tv-kanaler, at en militær satellit registrerede et varmeglimt samtidig med flystyrtet, hvilket tyder på en katastrofal hændelse under flyvningen.

Det kan være resultatet af en bombeeksplosion, selv om undersøgelser overvejer en lang række forskellige muligheder som årsag til katastrofen.

Blandt de øvrige muligheder, som nævnes på CNN, kunne være en eksplosion i en defekt motor, en brand som opstod på grund af problemer med flyets krop eller vragdele, som ramte jorden.

Havarieksperter er tirsdag begyndt at undersøge flyet to sorte bokse, hvoraf den ene indeholder de samtaler, der er blevet ført om bord, og den anden har registreret flyets data under flyvningen, oplyser den egyptiske myndighed for civil luftfart.

Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi, som har afvist missilangrebet som ren IS-propaganda, siger, at det vil vare en rum tid, inden man finder ud af, hvad der forårsagede flystyrtet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip