Amerikansk senator i knibe: Beskyldes for korruption

Det amerikanske senatsmedlem Robert Menendez er blevet sigtet for korruption.

Justitsministeriet i Washington mistænker den demokratiske senator for at have taget imod dyre gaver fra vennen Salomon Melgen, der er kendt for at yde store bidrag til Demokraterne.

Som modydelse skulle Menendez have brugt sin politiske indflydelse til at fremme Melgens interesser.

61-årige Menendez, der er sit partis ledende medlem af Senatets udenrigsudvalg, er rasende over beskyldningerne og siger, at han vil blive renset.

- Jeg er krænket over, at anklagere i Justitsministeriet for tre år siden blev narret til at indlede denne undersøgelse med falske beskyldninger fra dem, der har et politisk motiv til at lukke munden på mig. Men jeg vil ikke blive bragt til tavshed, siger Menendez.

Senatoren, der anses for en de mest fremtrædende i udenrigspolitikken, siger, at han altid har handlet i overensstemmelse med loven og påstår, at han er offer for en smudskampagne.

- Når dagen er omme, vil jeg få oprejsning, og de (hans modstandere, red.) vil blive stillet til skue.

Menendez oplyser, at han har været tæt ven med Salomon Melgen i årtier. Ifølge sigtelsen har Melgen bidraget med omkring 750.000 dollar til Menendez' valgkampagne. Derudover skulle Melgen have betalt for dyre overnatninger på luksushotel og privatfly.

I alt er New Jersey-senatoren beskyldt for 14 forhold. Otte af dem går på bestikkelse, og hver enkelt af disse kan give op til 15 års fængsel.

I kølvandet på sigtelserne har Menendez besluttet midlertidigt at trække sig fra udenrigsudvalget. En afløser er endnu ikke udpeget.

Beslutningen betyder, at udvalget mister en af sine mest kompromisløse medlemmer. Menendez anses for at være et af sit partis "høge" på det udenrigspolitiske område.

Han er medforfatter til lovforslag om at stramme USA's sanktioner mod Iran på grund af landets atomprogram.

Menendez, der er søn af immigranter fra Cuba, er også modstander af præsident Barack Obamas indsats med at normalisere forholdet mellem Washington og Havana.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip