Amerikansk skib redder 128 bådflygtninge i Middelhavet

Et amerikansk marinefartøj har reddet 128 personer fra mulig drukne- eller sultedød, da de blev fundet drivende rundt i Middelhavet på en oppustelig flåde. Flåden var ved at kæntre, da redningsholdet ankom.

Det fortæller en embedsmand fra den amerikanske flåde torsdag.

- Vi har med succes samlet 128 personer i alderen 20 til 30 år op fra en oppustelig flåde på San Antonio, siger en amerikansk embedsmand i Italien til AFP.

San Antonio er navnet på det amerikanske redningsfartøj, hvis besætning allerede tirsdag aften blev tippet om flåden i den østlige del af Middelhavet.

- Tømmerflåden blev rystet af vind og bølger. Hvis vi ikke havde gjort noget, ville personerne om bord sandsynligvis være i vandet nu, siger embedsmanden.

Alle flådens passagerer blev onsdag tilset af en læge om bord på det amerikanske skib.

- Vi har givet dem mad, vand, lægehjælp og midlertidigt tag over hovedet. Den amerikanske flåde tager deres moralske og juridiske forpligtelser til at yde hjælp til nødstedte meget alvorligt, siger embedsmanden.

Torsdag skal de 128 overføres til et maltesisk skib, oplyser myndighederne på Malta.

Italien har i denne uge optrappet patruljeringen med krigsskibe i Middelhavet for at skræmme menneskesmuglere fra at forsøge at smugle fattige afrikanere og asiater ind i landet. Den italienske regering har bedt om øget støtte fra EU til arbejdet.

Omkring 550 personer har mistet livet i to katastrofer tidligere i oktober, da overfyldte både med flygtninge på vej til Europa kæntrede i farvandet mellem Libyen og den italienske ø Lampedusa.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip