Amerikansk stat indfører ebola-karantæne for sygeplejere

Illinois beordrer en obligatorisk karantæne på 21 dage for alle personer, der er i "høj risiko" for at have ebola, fordi de har været i kontakt med patienter, der er ramt af den smitsomme sygdom.

Det indføres for personer, der har været i Liberia, Guinea og Sierra Leone, der er de tre vestafrikanske lande, som har været hårdest ramt af udbruddet.

Ordren skal implementeres af de lokale sundhedsmyndigheder og omfatter alt medicinsk personale, der har behandlet patienter med den ofte dødelige sygdom, som hærger de tre lande.

Guinea, Liberia og Sierra Leone har haft 10.114 smitteramte, og heraf er 4912 døde, hedder det i den seneste opdatering fra sundhedsorganisationen WHO.

Det samlede tal er 10.141 smittede. For der har været et mindre antal sygdomsudbrud i Nigeria og Senegal og nogle isolerede tilfælde i Spanien og USA. Senest har der været et enkelt smittet i Mali.

Guvernør Pat Quinn har udstedt direktivet i Illinois i en erklæring, der er dateret fredag efter at samme regel blev indført i lufthavne i delstaten New York.

Reglen er strengere end de føderale retningslinjer.

Fem amerikanske lufthavne er udpeget til at håndtere passagerer, der vender tilbage fra de vestafrikanske lande.

Det er O'Hara i Chicago, John F. Kennedy i New York og Newark Liberty i New Jersey, der alle tre nu er omfattet af karantænen.

Desuden er det Hart i Atlanta og Washington Dulles i Virginia.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip