Amerikansk stjerne med i ny Forbrydelsen

Brad Pitt i "Venner" og Robin Williams i "Law & Order: Special Victims Unit". Det er ikke usædvanligt at se en af Hollywoods megastjerner dukke op på skærmene i en helt almindelig tv-serie.

Således kan fans af den aktivistiske singer-songwriter Patti Smith lige nu opleve den amerikanske superstjerne i en ydmyg gæsterolle som læge i den amerikanske videreudvikling af den daske successerie "Forbrydelsen".

"The Killing", som serien er kommet til at hedde på engelsk, har i den amerikanske version skiftet Sofie Gråbøl ud med skuespilleren Mireille Enos og udstyret hende med den faste makker Stephen Holder, som spilles af Joel Kinnaman.

Men bortset fra det er den amerikanske krimiserie overordnet tro mod den danske kreation og Gråbøls særegne figur - helt ned til detaljen med den karakteristiske sweater, som "The Killing"-efterforskeren Sarah Linden også kun yderst sjældent lægger fra sig.

Den amerikanske sangerinde Patti Smith, der især er kendt for sit romantiske megahit "Because The Night" fra 1978, var fra første sæson klistret til skærmen. Det fortæller hun selv til magasinet Rolling Stone.

- Jeg elsker tv-serier med detektiver - "The Killing" er min favorit, siger Patti Smith.

Ligesom på dansk tv var "The Killing" oprindeligt kun produceret i tre sæsoner med en trilogi afslutning, der næsten stillede flere spørgsmål, end den besvarede.

Ifølge det anerkendte amerikanske tv-blad "Tv Guide" blev Patti Smith så nedslået over den åbne slutning af seriens tredje sæson, at hun efterfølgende har digtet flere alternative slutninger til serien.

- Selv om de fleste havde accepteret det uundgåelige, har en af seriens superfans, Patti Smith, betroet Mireille Enos, at hun, for at trøste sig selv, skrev flere noveller om series hovedperson med andre slutninger, skriver magasinet.

Da streamingtjenesten Netflix i november annoncerede deres planer om at lave en fjerde sæson af den amerikaniserede, danske serie, virkede det derfor oplagt at tilbyde den habile sanger en rolle i serien.

Således kan Patti Smith lige nu opleves i rollen som hospitalslæge i første afsnit af fjerede sæson, der på dansk hedder "Blod i vandet". Serien kan streames på Netflix.

Newspaq