Amerikansk vidunderbarn svømmer sig til verdensrekord

Når Lotte Friis og andre af Europas bedste langdistancesvømmere kæmper om EM i Berlin til august, skal de være glade for, at Katie Ledecky ikke er med.

Det kun 17-årige amerikanske svømmefænomen satte søndag verdensrekord på 800 meter fri. Teenageren svømmede 8.11,00 minutter ved et stævne i Shenandoah i Texas og slog sin egen verdensrekord med lidt mere end to sekunder.

Katie Ledeckys tidligere verdensrekord satte hun ved VM i 2013, hvor hun var den eneste, som kunne besejre Lotte Friis.

På omtrent samme tid søndag blev Lotte Friis i øvrigt nummer to på samme distance ved det stort anlagte Arena Grand Prix i Santa Clara i Californien. Lotte Friis svømmede i tiden otte minutter og 27 sekunder.

Lotte Friis vandt tidligere på ugen 1500 meter-distancen ved stævnet i Californien og skulle også her være glad for, at Katie Ledecky ikke var med og smadrede det hele.

Samme dag satte Katie Ledecky nemlig også verdensrekord på 1500 meteren med tiden 15.34,23 - en forbedring på omtrent to sekunder.

Også på 1500 meteren var Lotte Friis nærmeste konkurrent til Katie Ledecky ved sidste års VM. Lotte Friis satte ved den lejlighed europarekord med 15.38,88 minutter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip