Amerikansk vinterstorm: Gravid kvinde dræbt af sneplov

En dødelig vinterstorm har ramt USA's østlige delstater torsdag. Og det betyder stort besvær for mange amerikanere, der hverken kan komme i skole eller på arbejde, men det betyder også tragedier for nogle.

Således blev en gravid kvinde dræbt af en sneplov på en parkeringsplads i New York. Den 36-årige kvindes barn blev taget ud ved kejsersnit og var i live, men i kritisk tilstand.

I alt er mindst 11 personer omkommet som følge af stormen, der har kastet et tykt snetæppe ind over østkystens storbyer og har lukket ned for regeringens arbejde i Washington torsdag.

I regeringsbyen vågnede borgere op og fandt deres biler begravet under 30 centimeter sne, busser var aflyst, og byens beredskab har haft overordentligt svært ved at holde selv de større veje åbne.

Skoler er blevet lukket, og regeringsbyens gader har været mere eller mindre tomme, mens de statsansatte holdt sig hjemme.

Tusindvis af rejsende er samtidig standet i lukkede lufthavne. Det gælder blandt i andet store lufttrafik-knudepunkter som Atlanta og New York. Flere end 6000 flyafgange er aflyst, og flere end 3000 afgange er forsinkede.

New York er dog indtil videre sluppet for større dynger sne, men det er ventet, at der falder mere, da stormen bevæger sig op ad østkysten.

Omkring 800.000 hjem og forretninger har mistet strømmen, primært i delstaterne, Georgia, North Carolina og South Carolina.

- Denne storm er farlig. Vejforholdene er upålidelige, siger guvernør Pat McCrory fra North Carolina, der er blandt de stater, som præsident Barack Obama har erklæret i undtagelsestilstand.

- Hvis du er et sikkert og varmt sted, så bliv på det sikre og varme sted. Vi har allerede haft to dødsfald, og vi vil ikke have flere, siger guvernøren til CNN.

Der har været hundredvis af trafikulykker i det sydøstlige USA, der ellers plejer at have mildere vintertemperaturer.

Stormen er blot det seneste af en række voldsomme vejrfænomener, der har ramt det østlige USA i den værste vinter i 10 år.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip