Amerikanske jobtal overrasker negativt

I USA blev der skabt 142.000 job i august, og ledigheden faldt til 6,1 procent, viser officielle tal ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men den amerikanske arbejdsmarkedsrapport overrasker negativt, når det kommer til beskæftigelsen uden for landbruget, selv om arbejdsløsheden er faldet, som det var ventet.

Økonomer havde nemlig gættet på, at der snarere ville være tale om 230.000 nye job, skriver Bloomberg News.

- Amerikansk økonomi viser dermed små tegn på at være smittet af den sygdomsramte europæiske økonomi, siger Jacob Graven, der er cheføkonom ved Sydbank i en udtalelse.

- Det er dog alt for tidligt at dødsdømme det amerikanske opsving. Beskæftigelsestallene kan svinge betydeligt fra måned til måned, så en enkelt måned med halvsvag fremgang er bestemt ingen katastrofe efter en længere periode med stærk fremgang, siger han.

Hovedindtrykket er fortsat, at amerikansk økonomi bevæger sig fremad i pæn fart, påpeger cheføkonomen.

- Både virksomheder og forbrugere er mere optimistiske end i mange år, og amerikansk økonomi er kommet kraftigt op i fart efter at have været i bakgear i begyndelsen af året, siger Jacob Graven.

Nogenlunde samme analyse foretager Tores Stramer, der er chefanalytiker hos Nykredit.

- Dagens svage jobtal ser lidt mystiske ud. Med tanke på, at der tidligere har været en tendens til, at jobtallene senere er blevet kraftigt oprevideret, skal man da også passe på med at lægge hovedet i alt for alvorlige folder, siger han i en udtalelse.

- Det er således også værd at holde fast i, at pilen fortsat peger pænt opad for amerikansk økonomi, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip