Amerikanske luftangreb koster mindst 19 livet i Syrien

Nye luftangreb, der er ledet af USA, koster mindst 14 jihadister og fem civile livet, oplyser overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Det er den tredje nat i træk, at amerikanerne fører an i bombardementer mod Syrien.

Denne gang var angrebene fokuseret på olieraffinaderier, som er kontrolleret af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i det østlige Syrien.

USA og dets allierede forsøger at standse den vigtige indtægtskilde, lyder det ifølge amerikanske embedsmænd.

Angrebene ramte fabrikker omkring al Mayadin, al Hasakah og Abu Kamal, lyder det ifølge det amerikanske militær.

Det var angiveligt Saudi-Arabien og Forenede Arabiske Emirater, der onsdag tog del i angrebene fra luften i den østlige del af Syrien.

- Størstedelen af flyene på disse missioner var faktisk fly fra koalitionslande og ikke amerikanske fly, sagde pressetalsmand og admiral John Kirby i en erklæring fra Pentagon ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger og registrerer volden i Syrien, blev de militante dræbt i den østlige provins Deir Ezzor, og de civile mistede livet under angreb i det nordøstlige Hasakeh.

Ifølge Reuters kan olieraffinaderierne af den pågældende type producere olie for op til to millioner dollar om dagen (omkring 11,5 millioner kroner). Dermed kan ødelæggelsen af disse have alvorlige økonomiske konsekvenser for den militante oprørsgruppe.

Det første angreb mod Islamisk Stat i Syrien fandt sted tirsdag. Det åbnede et nyt kapitel i kampen mod den slagkraftige ekstremistiske organisation Islamisk Stat, der vinder frem på slagmarkerne i Irak og Syrien.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip