Amnesty: Egyptiske luftangreb har dræbt børn i Libyen

Egyptiske fly har kastet bomber over Libyen i bestræbelser på at bekæmpe den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).

Men ikke kun militante blev ramt af luftangrebene i den østlige by Derna i sidste uge, lyder det fra Amnesty International, der citerer øjenvidner for oplysningen.

- Nye øjenvidneberetninger indikerer, at det egyptiske luftvåben ikke tog de fornødne forholdsregler, da det udførte et angreb, som dræbte syv civile i et kvarter med beboelsesejendomme, lyder det i en rapport fra organisationen.

Amnesty melder samtidig, at de egyptiske bomber hovedsageligt ramte militære mål, men at to missiler ramte ned i et tætbeboet nabolag nær et universitet i Derna.

- Et missil ramte en fireetagers bygning, der ejes af al-Kharshoufi-familien, hvilket dræbte en mor og hendes tre børn på mellem tre og otte år. Faren og et andet barn blev såret. Et andet missil ramte ned i en gade mellem civile hjem, hvilket resulterede i tre dræbte, skriver Amnesty.

Egypten har udført luftangreb i Libyen siden forrige mandag, da det kom frem, at Islamisk Stat havde halshugget 21 kristne egyptere, der havde søgt arbejde i Libyen.

Søndag sagde den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi, at angrebene havde ramt 13 mål "med præcision" efter grundig forberedelse for at undgå civile tab.

Men de egyptiske angreb skal kulegraves, mener Amnesty.

- Egypten er trådt ind i rækken af dem, der udgør en fare for civile i Libyen, siger Hassiba Hadj Sahraoui, vicechef for Amnestys aktiviteter i Mellemøsten og Nordafrika.

- Drabene på syv civile, seks af dem i deres eget hjem, skal undersøges, siger han.

Egyptens udenrigsministerium og militære talsmænd har ikke kommenteret Amnestys beskyldninger.

Libyen var præget af vold, allerede inden Islamisk Stat fik fodfæste i landet.

To rivaliserende regeringer og parlamenter - dels i hovedstaden Tripoli, hvor politikerne er under indflydelse af islamister, dels et internationalt anerkendt styre i den østlige del af landet - kæmper om kontrollen med Libyens byer og olierigdomme.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip