Amnesty: Højt niveau af omkomne bådflygtninge fortsætter

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International forventer, at den kedelige tendens, hvor mange fattige og udsatte bådflygtninge omkommer i Middelhavet på vej fra Nordafrika og Mellemøsten til Europa, fortsætter.

Det siger pressechef hos Amnesty International Ole Hoff-Lund til Ritzau, efter en rapport fra Den Internationale Organisation for Migration, IOM, slår fast, at over 3000 bådflygtninge er omkommet i Middelhavet alene i 2014.

- Alle indikatorer peger på, at det er et problem, der vil blive ved på samme niveau. I Bulgarien og Grækenland har man opført hegn og øget grænsekontrol mod dem, der forsøger at komme ind i Europa til lands. Det presser naturligvis endnu flere til at forsøge at tage søvejen.

- Med de uroligheder, krige, konflikter og politisk ustabilitet, som vi ser i Nordafrika og Mellemøsten, så tror jeg ikke, det er en tendens, som vi skal tro stopper foreløbig, siger Ole Hoff-Lund.

Amnesty har selv offentliggjort en rapport tirsdag, hvor man er kommet frem til cirka 2500 omkomne flygtninge i Middelhavet i år. Det skyldes, at tallet i rapporten stammer fra kort før, at cirka 500 omkom et skibsforlis midt i september.

Til gengæld deler organisationen roser ud til den italienske indsats for at redde bådflygtninge, men efterlyser samtidig mere EU-hjælp til problemet.

Ifølge Amnestys rapport har over 130.000 taget turen over Middelhavet i år, hvor langt størstedelen af dem er reddet af den italienske flåde.

- Italien er det eneste EU-land, der har taget problemet så alvorligt, som det fortjener. De har sendt store dele af flåden til at patruljere i et enormt område af Middelhavet. Hvor er resten af EU i den her debat?

- Det er jo ikke Italien, de vil til. Det er Europa, som er håbet om frihed og beskyttelse. Vi mener, at det vil være på sin plads, at andre EU-lande kommer på banen og tilbyder en maritim assistance i det redningsprojekt, som Italien har sat sig i spidsen for, siger Ole Hoff-Lund.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip