Analyse: Hver 20. virksomhed søger forgæves ansatte

Virksomhederne skriger på arbejdskraft, og massevis af stillinger står ubesatte, lød det i løbet af foråret.

Men en ny analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at det kun er hver 20. danske virksomhed, som ikke har kunnet finde den rette medarbejder i løbet af foråret 2015. Det skriver Fagbladet 3F.

I alt har 24 procent af alle landets virksomheder haft behov for ny arbejdskraft, viser Undersøgelse, der er baseret på svar fra omkring 14.000 virksomheder.

Den viser samtidig, at mange af de virksomheder, som har haft rekrutteringsproblemer, hverken har kontaktet jobcentre, a-kasser og fagforeninger eller brugt den offentlige jobportal Jobnet.

Hver tredje har brugt Jobnet, hver femte har kontaktet det kommunale jobcenter, mens kun knap hver tiende har kontaktet en fagforening eller a-kasse.

Samtidig angiver fire ud af ti virksomheder, at de kunne have gjort noget anderledes eller bedre for at finde den rette kandidat.

I Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ser man analysen som et tegn på, at arbejdsmarkedet har det godt.

- Det kan godt være, at der er nogle små lommer med højt specialiseret arbejdskraft, hvor det kan være svært at rekruttere. Men tallene viser jo, at det er ikke et generelt problem, siger Lars Andersen, direktør i Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd, til fagbladet.

I stedet må virksomhederne blive bedre til at bruge forskellige muligheder for at rekruttere arbejdskraft, mener AE-rådet.

I alt har virksomhederne oplevet, at de i 11.900 tilfælde ikke kunne finde den kandidat, de ledte efter. Det er en stigning i forhold til foråret sidste år, da virksomhederne 9200 gange angav, at de ikke kunne finde den rette arbejdskraft.

Begge tal står dog i skærende kontrast til situationen under højkonjunkturen i foråret 2007. Dengang gik virksomhederne nemlig forgæves hele 58.300 gange.

/ritzau/

 

Dagens Gossip