Analyse: Stordriftsfordele ryger i lommen på Nets

* 95 procent af de danske husstande bruger Betalingsservice til at betale regninger på nettet gennem deres bank.

* Det er en god forretning. Nets’ har i perioden 2003-2012 mere end fordoblet resultatet før skat på Betalingsservice.

* Prisen for at bruge Betalingsservice er ikke faldet trods et stigende antal transaktioner. Den gennemsnitlige pris per betaling til Nets har været nogenlunde konstant i perioden 2003-2012 og udgjorde 4,32 - 6,00 kroner i 2012.

* I samme periode er antallet af transaktioner steget med 40 procent, mens de reelle omkostninger per transaktion er faldet med 10-30 procent.

* Nets har således stordriftsfordele i forbindelse med håndteringen af Betalingsservice, men det har altså ikke givet sig udslag i lavere priser.

* Indtil nu har Nets’ betaling til pengeinstitutterne udgjort den største omkostningspost ved Betalingsservice og er fortsat stigende. Betalingen er steget med over 40-60 procent i perioden 2003-2012.

* Men bankerne har solgt Nets og dermed Betalingsservice fra.

* Tidligere blev Nets ejet af 186 danske og norske pengeinstitutter og Danmarks Nationalbank, men i marts underskrev de amerikanske kapitalfonde Advent International og Bain Capital sammen med danske ATP en købsaftale på 17 milliarder kroner. Salget ventes at falde på plads i andet kvartal 2014.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip