Analytiker: B&O tager markant skridt med frasalg

Med det ene ben skåret fra har Bang & Olufsen (B&O) bedre mulighed for at skærpe sit fokus på de resterende forretningsben.

Det vurderer senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter det danske selskab har solgt sin Automotive-forretning, der omfatter lydsystemer til luksusbiler, til amerikanske Harman.

- Det er et skridt på vejen, men det er på ingen måde et så afgørende skridt, at man kan sige, at B&O er over det værste, siger analytikeren til Ritzau.

Den Struer-baserende virksomhed skiller sig af med den ene forretningsdel på et tidspunkt, hvor der kæmpes med underskud og en dalende toplinje.

Selskabet kom således ud af første halvår i indeværende regnskabsår med et underskud på 224 millioner kroner før skat. I samme periode faldt omsætningen med otte procent.

- Der, hvor man egentlig har haft problemerne, er inden for B&O Play og kerneforretningen, siger Søren Løntoft Hansen.

- Det er der, at selskabet har haft underskud og ikke været i stand til at drive en lønsom forretning, tilføjer han.

Derfor giver det god mening hos analytikeren, at det lige netop er Automotive-forretningen, der sælges. Det giver nemlig mulighed for at fokusere på de områder, hvor selskabet har sine spidskompetencer.

I forhold til B&O Play mener analytikeren, at det giver mening at holde fast i den forretning, da den appellerer lidt mere til en yngre generation og dermed på sigt kan skabe en bro for dem over til kerneforretningen.

- Det her salg giver selskabet mulighed for at fokusere langt mere på de resterende forretningsområder. Det giver et mere fokuseret B&O, og det giver god mening, siger Søren Løntoft Hansen.

Efter meddelelsen om salget er B&O-aktien braget til vejrs på den københavnske fondsbørs og stiger ud på eftermiddagen omkring 25 procent til 62 kroner.

- Det afspejler en rigtig god aftale, og at B&O har fået en rigtig fin pris. Det er der ingen tvivl om, konstaterer analytikeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip