Analytiker: DSV-guldet kan købes for dyrt

Skrevet af admin

05/08/2016

Dagens topnyheder

Transportselskabet DSV's aktier er i medvind efter at selskabet igen har vist sin evne til at integrere enorme opkøb i forretningen og tjene penge på det.

Denne gang er det den amerikanske kolos UTi, hvis milliardomsætning, 21.000 medarbejdere og tilstedeværelse i 58 lande, blev købt for ni milliarder kroner i efteråret.

Allerede fem måneder efter, at DSV for alvor begyndte integrationen, er UTi's underskud vendt til et overskud. Og det er imponerende, hvis man spørger Sydbanks DSV-analytiker Jacob Pedersen.

- At man med den ene hånd kan vinde markedsandele i et hårdt marked og med den anden håndtere integrationen af så stort et selskab som UTi, det fortæller lidt om, hvilket stof DSV er gjort af, siger han.

DSV har i høj grad bygget sin store fremgang på sin evne til at købe stort ind - nogle gange selskaber større end sig selv - for derefter at gøre dem lige så effektive og gode til at tjene penge som DSV selv.

Den evne blev tidligere administrerende direktør Kurt K. Larsen kendt for, og hans efterfølger, Jens Bjørn Andersen, viser med integrationen af UTi, at han også er ferm til opgaven.

- Det fortæller en fabelagtigt historie om, at DSV kan fastholde sit dna. Forretningen bliver drevet videre med de samme principper, med den samme ånd og med den samme kvalitet, som under Kurt K. Larsen. DSV er gjort af et specielt stof.

- Men investorerne betaler godt nok også dyrt for det, siger Jacob Pedersen.

Efter regnskabet stiger DSV's aktier med tre procent, og dermed er den steget 12 procent i år og over 100 procent på tre år. Dermed er DSV's aktier 57,6 milliarder kroner værd.

- Jeg synes, at aktien er dyr. Og jeg synes også, at den er meget dyr. Selv hvis DSV leverer på deres ambitiøse målsætninger, så ser jeg ikke et stort potentiale.

- Men jeg forstår godt, at de ser attraktive ud. For de vokser, og de leverer varen hver gang. Men man kan altså også købe guld for dyrt, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/