Analytiker: Fint Dong-regnskab trods milliardunderskud

Selvom energikoncernen Dong Energys årsregnskab for 2013 viser et underskud på knap en milliard kroner og en fortsat stor milliardgæld, er regnskabet en positiv fortælling, vurderer to analytikere.

- Det er en flot afslutning på 2013 med en større indtjening, end de selv havde regnet med. Så indtjenings-genrejsningen i Dong forløber bedre, end man havde forventet, siger analytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

Virksomhedsobligations-analytiker og Dong-ekspert Jens Houe Thomsen fra Jyske Bank er enig i, at regnskabet er en positiv udmelding.

- Det er absolut en god historie for Dong, indtjeningen forbedres markant, og nedskrivningerne kendte vi jo godt til på forhånd, siger han til Ritzau.

Dong har næsten fordoblet indtjeningen, og dermed oversteg selskabet sine egne udmeldte forventninger. Det er ifølge Jens Houe Thomsen en så god nyhed, at det overstråler energikoncernens gæld på 25,9 milliarder kroner.

- De afhænder lige så stille nogle af de tabsgivende aktiviteter, og de øger samtidig de lønsomme aktiviteter. Det er godt for indtjeningen, at man frasælger nogle af de ting, der ikke tjener penge - som for eksempel gaskraftværker, siger Jens Houe Thomsen.

Gælden er også blevet barberet ned med omkring seks milliarder kroner i forhold til 2012, hvor den lød på 32 milliarder kroner.

- Gældsudviklingen er ganske positiv i forhold til de niveauer, vi så i 2012. Men man skal også huske, at Dong skal investere 30 milliarder kroner i 2014 og 2015, siger Jacob Pedersen.

Selvom begge analytikere vurderer, at regnskabet tegner et lysere billede end forventet, understreger Jacob Pedersen, at statens omdiskuterede salg af en del af Dong til Goldman Sachs, ATP og PFA stadig var nødvendigt.

- Regnskabet er ikke så godt, at det ændrer, at man har haft behov for at få en kapitalindsprøjtning - det har man bestemt, siger han.

Den endelige aftale om tilførsel af 11 milliarder kroner i egenkapital fra de tre nye investorer ventes gennemført i løbet af februar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip