Analytiker: Grønt lys i USA vil sende Novo-aktien i vejret

Det kan blive en god dag for de danskere, der har aktier i Novo Nordisk, når fondsbørsen åbner for handlen klokken 09.00.

Det vurderer aktieanalytiker ved Sydbank, Søren Løntoft, efter at et ekspertpanel under den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, torsdag aften anbefalede, at der udstedes markedsføringstilladelse til Novos vægttabsmiddel Saxenda.

- Der var en meget positiv stemning omkring Saxenda. Paneldeltagerne anerkendte den effekt, som Saxenda har - og var ikke så bekymret over de risici, der var, siger Søren Løntoft til Ritzau.

- Jeg ville synes, at en stigning på mellem to og tre procent ville være fair i dag for Novo Nordisk på baggrund af ekspertudvalgets anbefaling, fortæller aktieanalytikeren.

Forventningen til, at Saxenda ville få en positiv anbefaling, var allerede afspejlet i kursen, men meldingen fra USA i aftes kan få nogle givtige sideeffekter for Novo Nordisk.

For selv om Saxenda er målrettet overvægtige og fede mennesker, er det nemlig baseret på samme aktive stof som Novo Nordisks diabetesmiddel Victoza, og anbefalingen fra USA kan derfor betyde, at den danske medicinalgigant kan slå to fluer med ét smæk i USA.

- Der er det ekstraelement, at Victoza godt kunne opleve noget ekstra vækst, fordi man ikke har markedsført den vægtreducerende effekt af frygt for, at man fik sundhedsmyndighederne på nakken, men nu vil man kunne markedsføre det mere aggressivt til folk med type 2-diabetes, siger han.

Inden Wall Street lukkede for aktiehandlen, nåede Novo Nordisk-aktien at stige med 1,8 procent, og den steg efterfølgende yderligere i den såkaldte efterhandel.

Søren Løntoft har da også en købsanbefaling på aktien, blandt andet fordi der er et kæmpe potentiale for Saxenda i USA, hvor flere end hver tredje person er svært overvægtig.

Dermed kan fedmemedicin måske blive en lige så god forretning for Novo Nordisk, som diabetesmedicin er.

- Der er flere med et BMI over 30, end der er diabetikere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip