Analytiker: Mærsk mangler wow-effekt

Der er ikke de store overraskelser i regnskabet fra A.P. Møller-Mærsk. På trods af en bedre end ventet bundlinje i årets tredje kvartal hos A.P. Møller-Mærsk mangler regnskabet alligevel en wow-effekt.

Det mener Jacob Pedersen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

- Det, der umiddelbart springer i øjnene i det her regnskab, er, at der mangler en wow-effekt. Vi har i mange kvartaler i træk været vant til, at Maersk Line har klaret sig bedre end ventet - det gør det ikke i tredje kvartal.

- Maersk Oil ligger også lidt under det forventede, og APM Terminals ser flot ud på overfladen, men det er primært to frasalg, der trækker op. Korrigeret for det er Terminals også lidt under forventning, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Analytikeren mener dog, at A.P. Møller-Mærsk gør det flot, de nuværende omstændigheder taget i betragtning.

Overordnet set leverede Mærsk en omsætning på 12,2 milliarder dollar i tredje kvartal og et overskud før skat på 2,5 milliarder dollar.

Aktiemarkedet tog da også en lille smule behersket imod regnskabet fra A.P. Møller-Mærsk. Efter en halv times handel på fondsbørsen var A-aktien faldet med 1,3 procent til kurs 12.820, og B-aktien med 1,1 procent til kurs 13.110.

A.P. Møller-Mærsk har da også den forsigtige hat på for resten af året. Den ustabile økonomiske situation gør, at koncernen fastholder forventningerne til hele 2014 på et resultat på 4,5 milliarder dollar.

Regnes størrelsen af det forventede resultat for hele året om til nutidskroner, svarer det til knap 27 milliarder kroner.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip