Analytiker: Norwegian-ledelse kommer piloterne i møde

Ledelsen i flyselskabet Norwegian kommer deres strejkende medarbejdere i møde, når selskabet overfører sine skandinaviske piloter til tre nye datterselskaber.

Det mener luftfartsanalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

- Det er en indrømmelse fra ledelsen, siger han.

- Tidligere har Norwegians ledelse primært forlangt lavere løn, effektivisering, mere fleksibilitet blandt medarbejderne, og så at piloterne skal høre til i lokale datterselskaber.

- Nu går man med til, at medarbejderne bliver ansat i datterselskaberne på lønvilkår, der matcher de lønninger, de får i dag, siger Jacob Pedersen.

Norwegian har torsdag eftermiddag oplyst i en pressemeddelelse, at selskabets skandinaviske piloter bliver flyttet til datterselskaberne Pilot Services Norway, Pilot Services Denmark og Pilot Services Sweden.

Ifølge Norwegian vil de kollektive overenskomster med deres eksisterende rettigheder og betingelser videreføres i de nye selskaber sammen med retten til at strejke.

Det er en fordel for Norwegian at overføre de skandinaviske piloter til nye datterselskaber, da det giver mere fleksibilitet, vurderer Jacob Pedersen.

- På sigt kan Norwegian formentlig ansætte medarbejdere på billigere vilkår, end dem de eksisterende medarbejdere har, siger han.

- Så for Norwegian er der på længere sigt nogle væsentlige fleksibilitetsfordele, og der er formentlig også løn- og omkostningsfordele ved det her, siger Jacob Pedersen.

Siden weekenden har Norwegians ledelse forsøgt at finde en løsning med Norwegian Pilot Union (NPU) og fagforeningen Parat i en fastlåst strid om selskabets skandinaviske piloters ansættelsesforhold.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip