Analytiker om banker: Nordea leverer bedste regnskab

Onsdag har rimet på stor regnskabsdag for de danske banker. Og blandt de større, der har været på banen med regnskab, ser Nordea ud til at have gjort det bedst.

Det vurderer bankanalytiker Jesper Christensen fra Alm. Brand Markets, efter at Nordea sammen med Jyske Bank og Sydbank har præsenteret deres regnskaber for første kvartal af 2015.

- Jeg synes umiddelbart, at det er Nordea, som er kommet med det bedste regnskab.

- Men det er primært på grund af handelsindtægterne, mens de andre poster måske er lidt til den svage side, uden at det er markant, siger analytikeren til Ritzau.

På bundlinjen kan den nordiske storbank notere et overskud for kvartalet på 1082 millioner euro - svarende til 8082 millioner kroner.

- Det er nettoresultatet, der virkelig overrasker positivt og ender langt højere end tidligere. Og det er handelsindtægterne, der driver den fremgang, siger Jesper Christensen.

Når det kommer til Sydbank, er det en mere neutral periode, som banken kan se tilbage på, vurderer analytikeren.

- Det er mere i den neutrale ende - måske til den svage side, da nettorenteindtægterne skuffer en lille smule.

- Og så er der Jyske Bank, som for mig at se har leveret et skuffende regnskab. Både hvis vi ser på resultatet, og fordi banken fortsat er et stykke fra forventningerne i markedet, siger Jesper Christensen.

Efter de tre regnskaber er det oplagt at stikke en finger i jorden og se på generelle tendenser i banksektoren. Men dem er der ikke mange af, lyder det fra analytikeren.

- Der er selvfølgelig lidt pres på nettorenteindtægterne, men det er en tendens, der har været hen over to år, så det er ikke noget nyt.

- Vi ser måske en fortsat tendens til faldende nedskrivninger. Men det er ikke i samme grad, som jeg havde forventet, hvis der ses på, hvordan trenden har været, siger Jesper Christensen.

Ellers nævner analytikeren, at bankerne er velkonsoliderede, og ser man det udelukkende fra et aktieperspektiv, så er aktierne mere eller mindre ved at blive obligationsinvesteringer.

- Der er ikke det store kurspotentiale i dem, men de giver et godt og solidt afkast, siger Jesper Christensen.

Onsdag formiddag falder aktierne hos de tre banker, hvor Jyske Bank må notere det største fald med et dyk på 2,6 procent til 327,3 kroner.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip