Analytiker undrer sig over kinesers købstaktik i B&O

Skrevet af admin

07/04/2016

Dagens topnyheder

Noget tyder på, at nogle store aktionærer i Bang & Olufsen mener, at 85 kroner per aktie er for lav en pris for det danske industriklenodie, der har sat sig selv helt eller delvist til salg.

Sådan tolker Sydbanks analytiker Morten Imsgard den meddelelse, B&O har sendt ud torsdag aften, hvor det oplyses, at den kinesiske forretningsmand Qi Jianhong har øget sin ejerandel i B&O med 13,1 procent, så den nu udgør 18,7 procent af den samlede aktiekapital.

Det fremgår af meddelelsen, at Qi Jianhongs selskab muligvis vil forsøge at blive majoritetsaktionær, altså eje mere end halvdelen af B&O-aktierne, hvilket vil sikre ham bestemmende indflydelse.

Fremgangsmåden undrer dog Morten Imsgard.

- Det er meget ualmindeligt. Jeg havde forventet, at når vi endelig fik en meddelelse, så ville det være et købstilbud på hele selskabet, siger Morten Imsgard.

- Jeg kan ikke tolke det på anden måde, end at der er nogle af de aktionærer, der har en stor beholdning B&O-aktier, som ikke er interesserede i at sælge til kurs 85.

Her tænker han især på den danske pensionskasse ATP, der er den næststørste aktionær i B&O

- Hvis man har haft en føler ude og fundet ud af, at ATP ikke er interesseret i at sælge til kurs 85, kan man jo blive nødt til at forsøge at købe B&O i bidder, siger Morten Imsgard.

Qi Jianhong har købt de cirka 5,7 millioner B&O-aktier af et hollandsk selskab ved navn Delta Lloyd for 85 kroner per aktie. På børsen i København var torsdagens slutkurs 74,5, og dermed er der udsigt til kursstigninger fredag morgen, vurderer Morten Imsgard.

- Men omvendt kan der være nogle, der bliver ekstremt skuffede over, at der ikke kommer et bud på hele selskabet, konstaterer han.

/ritzau/