Analytiker: Vestas stiger på gyldne fremtidsudsigter

Trods et massivt underskud i regnskabet for tredje kvartal har vindmøllekoncernen Vestas' aktier fart på onsdag morgen. Og det skyldes, at forventningerne til, hvor mange penge Vestas kan få i kassen i løbet af året, har fået en tak op, siger Vestas-analytiker i Sydbank, Jacob Pedersen.

- Vestas stiger, fordi de er ude og opjustere overskudsgraden, siger han.

- Altså hvor mange penge de forventer at tjene i år. Dernæst fordi de opjusterer forventningerne til pengestrømmene. Det vil sige, hvor mange penge de rent faktisk regner med at få i kassen ved den højere indtjening, tilføjer han.

Onsdag formiddag stiger Vestas' aktier over 10 procent på fondsbørsen i København.

- Det er noget af det, investorerne har været meget fokuserede på. Vestas-aktien er jo steget meget allerede på forventning om et højere indtjeningsniveau, og det bekræfter Vestas nu. Indtjeningen bevæger sig hurtigere i den rigtige retning, end vi regnede med.

Umiddelbart så kvartalsregnskabet dog ikke så godt ud for vindmøllekoncernen.

Omsætningen faldt, og bundlinjen viser et underskud på 648 millioner kroner, hvor analytikerne havde ventet et beskedent overskud på 7,45 millioner kroner ifølge Ritzau Finans.

- Tallene for tredje kvartal ser ikke så pæne ud, som vi var nogen, der havde regnet med. Men det skyldes primært det, der sker nede under den primære drift, siger Jacob Pedersen.

- Det er blandt andet et tab på valutakurser og en meget højere skattebetaling end forventet. Det er ikke noget, der for alvor er med til at flytte indtrykket af, at Vestas bevæger sig i rigtig retning med indtjeningen, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip