Anarkister stormer regeringsparti i Athen

08/03/2015 18:57

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Omkring 50 anarkister har søndag stormet og besat Grækenlands venstreorienterede regeringsparti Syrizas hovedkvarter i den græske hovedstad, Athen.

Det sker for at vise sympati med fanger i landets topsikrede fængsler, hvor der er sultestrejke i protest mod fangernes forhold.

Partifunktionærer i den centrale del af Athen, hvor partihovedkvarteret ligger, siger, at de blev tvunget til at forlade bygningen.

- Jeg var på mit kontor og gav et interview til en radiostation, siger partiets nye talskvinde, Rania Svigou.

- Jeg havde lukket min dør, så jeg ikke blev forstyrret. Så hørte jeg råb og larm, beretter hun.

- Jeg gjorde interviewet færdig og gik ud for at se, hvad der skete. De sagde til os, at vi skulle se at komme ud.

Syriza siger, at partiet ikke har tilkaldt politiet.

Tidligere har partiet kritiseret politiet for at være for hårdhændet, når ordensmagten er blevet sat ind for at opløse demonstrationer, hvor grækere har protesteret mod nedskæringsplaner og reformer.

Anarkisterne har hængt et stort banner ud fra bygningen, der huser Syrizas hovedkvarter, og her opfordrer de til at droppe de kontroversielle såkaldte C-celler, hvor landets hårdeste kriminelle og terrorister afsoner deres straf.

Ifølge anarkisterne behandles fangerne unødigt hårdt, og de har - stadig ifølge anarkisterne - ikke tilladelse til at have kontakt med deres familier.

Anarkisterne kræver også, at fangen Savvas Xiros bliver løsladt.

Han er bombemager for den ekstremt venstreorienterede gruppe 17. November, der har foretaget flere attentater i Grækenland, blandt andet mod banker.

Ifølge anarkisterne er Savvas Xiros syg.

Syriza vandt tidligere i år parlamentsvalget i Grækenland og har nu dannet regering med et stærkt højreorienteret parti.

Det venstreorienterede Syriza med premierminister Alexis Tsipras i spidsen gik til valg på at genforhandle Grækenlands store gæld, men det har vist sig at være noget mere besværligt, end partiet lovede vælgerne.

/ritzau/AFP