Ancelotti: Umuligt at lukke munden på Sepp Blatter

Real Madrids træner, Carlo Ancelotti, er stor fan af sit holds største stjernespiller, Cristiano Ronaldo.

Den italienske træner har flere gange udtalt, at Ronaldo bør vinde Fifa Ballon d'Or og dermed blive kåret som verdens bedste fodboldspiller for andet år i træk.

Derfor passer det ikke ind i Carlo Ancelottis kram, at præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, har blandet sig.

Schweizeren udtalte tidligere i denne uge, at den tyske målmand og VM-guldvinder Manuel Neuer burde være blevet kåret til den bedste spiller ved VM i Brasilien i sommer, en hæder som i stedet tilfaldt Lionel Messi fra Argentinas VM-sølvvindere.

Carlo Ancelotti mener, at Sepp Blatters udtalelser kan få indflydelse, når Fifa Ballon d'Or skal uddeles i januar. Og at præsidenten derfor bør blande sig udenom.

- Jeg bliver altid overrasket over, hvad han (Blatter) gør, siger træneren ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Men hvad skal vi gøre ved det? Det er umuligt at lukke munden på Fifas præsident, siger han.

Cristiano Ronaldo førte i foråret Real Madrid til sejr i Champions League og i den spanske pokalturnering. Han blev desuden topscorer i både den spanske Primera Division og i Champions League.

Selvom han og Portugal skuffede gevaldigt ved VM-slutrunden, hvor Portugal røg ud efter gruppespillet, så er der ingen tvivl om, hvem der skal have Fifa Ballon d'Or, mener Carlo Ancelotti.

- Der er ikke meget at snakke om. Det er Cristianos år, han scorede mål og vandt vigtige titler. Der bør ikke være tvivl om, at han skal vinde Fifa Ballon d'Or, siger træneren.

Foreløbig er 23 spillere nomineret til prisen, heriblandt både Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer og Lionel Messi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip