Anden sorte boks fra Germanwings-flyet er fundet

Efter ni dages eftersøgning er den anden af de to sorte bokse fra det nedstyrtede Germanwings-fly fundet i de franske alper.

Det oplyser anklagemyndigheden i den franske by Marseille til nyhedsbureauet AFP.

Det er den såkaldte flight recorder, som efterforskere nu har fundet efter at have finkæmmet ulykkesstedet i de franske alper.

Brice Robin, der leder efterforskningen, siger, at han håber, at fundet af den sorte boks kan afdække flere detaljer som kan forklare ulykken, men at det vil tage nogle dage at analysere de data, der ligger på flight recorderen.

Senere på dagen ventes Brice Robin at holde pressekonference.

Den første sorte boks, der har optaget samtaler i flyets cockpit, afslører, at flyets styrmand, Andreas Lubitz, efter alt at dømme bevidst fik flyet til at styrte ned i bjergene.

På lydoptagelserne fra den såkaldte voice recorder har efterforskerne hørt, hvordan styrmanden opfordrede kaptajnen til at gå på toilettet, hvorpå han satte det tyske Airbus A320-fly på dødskurs.

Politi og efterforskere fortsætter arbejdet med at finkæmme ulykkesstedet for at finde ligrester og passagerernes ejendele.

Germanwings-flyet ramte bjergvæggen med så voldsom en kraft, at flyet knustes i småstykker. Ingen af de 150 mennesker, der omkom, blev fundet som hele lig.

Halvdelen af ofrene var tyskere, mens over 50 andre var spaniere. Der var også en dansker om bord.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip