Andenmålmand kender sin plads: Landin er verdens bedste

- Hvem står egentlig på mål?

En vågen journalist i flokken måtte minde håndboldlandsholdets assistenttræner, Tomas Svensson, om, at han havde glemt at nævne den danske målmand i startopstillingen i sin briefing op til lørdagens åbningskamp mod Rusland.

Svaret var naturligvis Niklas Landin. Forglemmelsen var et ganske fint symbol på, at Landins position som førstemålmand for Danmark er tæt på urokkelig i disse år.

Andenmålmanden i truppen, Kevin Møller, kender sin rolle og har det fint med den. Den er han også bekendt med i Flensburg-Handewitt, hvor svenskeren Mattias Andersson står foran ham.

- Når man starter inde, skal man være klar fra start, mens man på bænken skal holde sig klar på en anden måde for ikke at sove hen. Det er en rolle, jeg har tilvænnet mig og befinder mig godt i. Specielt når jeg ser på, hvilken målmand der er foran mig.

- Når Niklas spiller, som han gjorde mod Rusland, er han i mine øjne den absolut bedste målmand i verden. Det er imponerende at følge fra bænken, siger Kevin Møller.

Spørgsmål: Hvad kan du lære af ham på landsholdet?

- Jeg kan lære meget af ham bare ved hans måde at være på. Lære af hans til tider rolige sind i målet, og hvordan han arbejder sig op, hvis det i en periode ikke kører for ham. Jeg forsøger at suge alt til mig, jeg kan bruge i fremtiden, siger Møller.

Han fik spilletid i anden halvleg i første kamp mod Rusland og kom godt i gang ved at redde et straffekast.

- Det var helt ubeskriveligt. Det var som at spille på hjemmebane. Der var utrolig god støtte fra danskere, og det var specielt at tage et straffekast foran den kulisse.

- Det var sjovt at være en del af og mærke brædderne under fødderne, så de værste nerver er væk. Det var en god kamp for mig, selv om jeg ikke havde så meget tur i den i de sidste fem minutter, siger målmanden.

Hans næste chance for spilletid kan opstå mandag aften, når Montenegro klokken 20.15 er Danmarks næste modstander.

/ritzau/

 

Dagens Gossip