Andenmålmand træder i karakter: Jeg tager vigtige bolde

I åbningssejren ved EM over Rusland var målmand Niklas Landin en klasse over alle med en redningsprocent på 44. Mandag mod Montenegro fik Landin aldrig fat og ramte en procent på 17 efter fire redninger på 24 skud.

Derfor sendte landstræner Gudmundur Gudmundsson i stedet Kevin Møller ind i målet i længere perioder, og andenmålmanden slog til med fem redninger på 13 skud.

Han var glad for at bevise sit værd.

- Det betyder, at jeg har bevist, at jeg er, hvor jeg skal være. Jeg hev mig selv op efter en ikke alt for god første kamp, og det er jeg stolt over, siger Kevin Møller, der dog ikke var helt tilfreds med sin præstation.

- Jeg tager nogle vigtige bolde, men der smutter også nogle ind, som jeg bare skal have, og det trækker ned. Det er de sikre bolde, jeg skal tage, og så er resten bonus, lyder det fra Møller.

Montenegro gjorde de svært for Danmark i hele opgøret, og først da Henrik Toft scorede til slutresultatet 70 sekunder før tid, kunne danskerne ånde lettet op.

- Jeg synes, at Montenegro lagde et godt tryk på vores forsvar og trak boldene helt op i hjørnerne og gjorde livet svært for os, vurderer Møller.

Men han kunne dog også se positive aspekter i Danmarks indsats.

- I store dele af kampen stod vi godt i forsvaret, og vi spillede os til mange chancer, hvor vi ikke lige puttede dem ind. Så der er også noget positivt at tage med ud over sejren, lyder det fra målmanden.

Gudmundur Gudmundsson havde advaret mod en svær modstander, og det fik han bekræftet.

- Jeg er meget glad for, at vi har vundet denne meget svære kamp. Vi spillede ikke den bedste første halvleg. Vi manglede flow. Det er altid svært mod et offensivt forsvar, og vi fik ikke nok fart i angrebsspillet.

- I forsvaret var det ok, selv om de lavede 16 mål i første halvleg, hvilket er meget. Men i anden halvleg, synes jeg, vi spillede rigtig godt og var skarpere i angrebet og løb gode kontraer, siger Gudmundsson.

Ligesom i den første kamp så han sine spillere være bedst i slutfasen.

- Da kampen skulle afgøres i de sidste syv minutter, kom det til at ligne kampen mod Rusland, fordi de blev trætte og begyndte at lave fejl, analyserede landstræneren.

Han skal nu forberede sine spillere på Ungarn. Med en sejr onsdag tager Danmark maksimum point med til mellemrunden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip