Anders Eggert: Sjovt at spille på dansk grund

Der er lagt op til dansk-tysk håndboldfest, når Champions League-sæsonen søndag skydes i gang i Kolding Hallerne.

KIF Kolding København tager nemlig imod sidste års Champions League-vinder fra Flensburg-Handewitt.

For hele seks Flensburg-spillere er turen til Kolding et gensyn med flere tidligere holdkammerater på klub- og landshold.

De garvede Flensburg-spillere Anders Eggert, Thomas Mogensen og Lasse Svan Hansen har op til denne sæson fået selskab af landsmændene Kevin Møller, Anders Zachariassen og Kasper Kisum.

Landsholdspiller Anders Eggert ser frem til mødet med landsmændene.

- Det er altid sjovt at spille på dansk grund, og vi glæder os. Det er fedt at mærke interessen omkring sådan en kamp. Det er noget andet end de opvisningskampe, vi spiller på dansk grund en gang imellem. Her er der point på spil, siger Eggert.

Venstrefløjen kan se frem til at stå overfor mange nuværende og tidligere landsholdskolleger.

- Det er hyggeligt at komme til Danmark og møde de gamle kammerater. Så kan man lige få hørt, hvordan det går. Men når kampen er i gang, så spiller vi, som vi plejer, siger Eggert.

Kampen har stor betydning for begge hold. Det er nemlig en stærk pulje, de to hold er kommet i, så en god start kan have stor betydning, mener Eggert.

- Vi er landet i en hård pulje med hold som FC Barcelona og Wisla Plock, så vi sparer ikke nogen spillere. Vi kommer til Kolding for at vinde, siger Eggert.

KIF Kolding København har fået en glimrende start på sæsonen, hvor fem sejre og en uafgjort placerer klubben på førstepladsen i den hjemlige håndboldliga.

Målvogter Kasper Hvidt mener derfor ikke, at sidste års danske mestre mangler selvtillid før mødet med Flensburg-Handewitt.

- Vi er klar over, at vi er landet i en svær pulje med eksempelvis FC Barcelona, der af flere nævnes som en af de største favoritter til titlen. Men puljen var også svær sidste år, og her formåede vi er blive nummer to. Så vi er fortrøstningsfulde, siger Kasper Hvidt.

Målsætningen for KIF er helt klar, mener den tidligere landsholdsmålmand. Alt andet end avancement til 1/8-finalen er ikke godkendt. Fire af gruppens seks hold går videre.

- Den klare målsætning er, at vi går videre fra gruppen, og udgangspunktet bliver uden tvivl nemmere, hvis vi undgår at gå videre fra fjerdepladsen.

- Skal vi tage førstepladsen, så kræver det fire perfekte kampe mod Flensburg og Barcelona og seks velspillede kampe i de resterende. Men det bliver meget svært, så anden- eller tredjepladsen er det klare mål, siger Hvidt.

Sidste år nåede KIF Kolding København til 1/8-finalen, hvor det makedonske hold Metalurg Skopje blev endestationen.

Kampen mellem KIF Kolding København og Flensburg-Handewitt fløjtes i gang søndag klokken 16.50.

/ritzau/

 

Dagens Gossip