Anders Eldrup: Nyt projekt kunne give Dong ny vind

Mens Anders Eldrup sad ved roret hos Dong og det efterfølgende Dong Energy, blev der arbejdet på en plan, som betød, at det ikke ville være nødvendigt at sælge dele af det statsejede energiselskab.

Det forklarer han i et interview med Ritzau, efter der igen er pustet liv i debatten om salget af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

- I det sidste år, jeg var hos Dong, der arbejdede vi med en anden plan, det såkaldte Projekt Red, siger Anders Eldrup.

Det var ifølge Anders Eldrup, der indtil marts 2012 var administrerende direktør hos Dong Energy, en plan om at udskille vinddivisionen i et selvstændigt datterselskab.

I den forbindelse ville man inddrage danske pensionsselskaber til at være medejer i datterselskabet. Det var simpelthen en anden måde at gøre det på, lyder det fra den tidligere topchef.

- I den form, som i stedet blev valgt, solgte man aktier i hele Dong. Vi havde en plan om at skille vindmøllerne ud for sig og sælge aktier i specifikt vindmølledelen, siger han.

Om det ville have givet en større økonomisk gevinst ved at vælge modellen med datterselskabet frem for aktiesalget til Goldman Sachs, ønsker Anders Eldrup ikke at komme ind på.

Men der var dog et væsentligt potentiale i planen om datterselskabet, er hans vurdering.

- Det er klart, at hvis man fortsatte med de høje investeringer, så ville selskabet i løbet af forholdsvis få år få en meget betydelig værdi, siger Anders Eldrup.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip